PelviLates® the prevention and revitalization program
Home
Classes
Every woman should know...
During and after menopause
Anatomy 101
Publications
Videos
Frequently asked questions

Kipróbáltuk az intim tornát

2005-03-03

Az intim torna segítségével jó kondícióban tarthatjuk a medence izmait és kötőszöveteit.

Mi is az az intim torna?

A medencealapi záróizmok megerősítése. Ezek is izmok. Míg azonban többi izmunk edzésének fontosságát senkinek sem kell magyarázni, ennek az intim tájékon elhelyezkedő izomzatnak az elhanyagolása bevett gyakorlat. Így a medencealapi izmok rugalmatlanságából adódó betegségek, a „szuper kellemetlen" problémák is gyakoriak. A felvilágosítás a kulcsszó manapság, mert sokan nem is tudják, hogy ezzel a tájékkal is kell és lehet is foglalkozni, hogy mennyi minden megelőzhető általa.

Intim torna segítségével jó kondícióban tarthatjuk a medence izmait és kötőszöveteit. Az edzett, rugalmas izomzattal elkerülhetők többek közt a szél-, széklet- és vizelettartási problémák, az aranyér.
Felegyenesedve, két lábon járunk, így ez a kis tenyérnyi izom viseli a ránehezedő test súlyának egy részét és a belső szervek súlyát. A kor előrehaladtával óhatatlanul sorvad, ráadásul életvitelünkkel, rossz szokásainkkal tovább gyengítjük ezt a területet. Gyengítő tényező az altesti gyulladás és a szülés is. De az intim torna nemcsak kismamáknak, nőknek ajánlott, hanem férfiaknak is, őket sem kerülik el az ezzel összefüggő problémák.

Ugyan a belső szervek nem látszanak, ha a tükör előtt mustráljuk magunkat, de azokra is vigyázni kell. Erről senkit sem kellett győzködnie Pintérné Molnár Erzsébet intimtorna-oktatónak. Szerinte az intim torna biztosíthatja mindenkinek az alhas egészségvédő programját. De a szégyenérzet erős visszatartó erő lehet. De csak addig, amíg az ember egyszer nem próbálta ki, hogy miről is van szó. Mert lehet, hogy elegáns társaságban „ilyesmiről" nem illik beszélni, de mégiscsak a sajátunk ez a testtájékunk. S milyen fontos, hogy a fiatalkorban megszokott mindennapi rutin szerint működjön. Különben gátat szab szexnek, sportnak, egyebeknek.

Az intim torna könnyen elsajátítható mozgásforma. Az intenzív tanfolyamon megtanulhatóak mindazok a fekve végezhető gyakorlatok, amelyekkel aztán naponta csak pár percig kell foglalkozni, akárcsak a fogmosással. Az oktató olyan nemes egyszerűséggel és lényegre törően beszél, hogy az embernek eszében sincs furcsállni utasításait. Követve azokat egyre inkább hasonlítanak egymásra saját érzeteink és az elvártak. Így hamar sikerélményünk lehet és beláthatjuk: igaza volt, megérte ehhez is bátorságot gyűjteni. Az már csak ráadás, hogy a szeretkezés is nagyobb örömet okozhat egy kis intim kondi megszerzése után.

zee

         


Click here to register and view the class schedule.

 For more information and reservations call

Elizabeth Pinter
E-mail:Copyright © 2004-2018 PelviLates®. All rights reserved.
Designed and maintained by: Pinter Computing